Februari actie: sterilisatie/castratie kat

Neem contact met ons op

Het is weer zo ver!
De hele maand februari kunt u tegen een gereduceerd tarief uw kat laten castreren/steriliseren en chippen.

 

Waarom castreren/steriliseren?

Vanaf een leeftijd van vijf – negen maanden raken katten geslachtsrijp. Poezen worden krols en katers kunnen gaan sproeien.

Een krolse poes in huis is niet altijd een pretje. In sommige gevallen wordt de rust ernstig verstoord door aanhoudend gemiauw en aandacht vragen.

Bij de poes kunnen de hormonen ook leiden tot  serieuze medische problemen, zoals de ontwikkeling van melkkliertumoren en een baarmoederontsteking.

Katers sproeien om hun geur af te zetten en zo een partner te vinden, of om het territorium aan te duiden.
Ze zwerven ook meer rond en hebben daardoor een grotere kans om vermist te raken.
Doordat ongecastreerde katers het territorium willen verdedigen, vechten ze vaker. Hierdoor kunnen ze eerder besmettelijke ziekten oplopen zoals bijvoorbeeld kattenaids (FIV).

Daarnaast is overpopulatie een goede reden voor castratie, een poes kan meerdere malen per jaar een nestje krijgen. Als een poes vier kittens krijgt, en deze planten zich ook weer voort, dan zijn er 16 maanden later maar liefst 36 nakomelingen van deze ene kat!

 

Chippen: wat is het?

Jaarlijks raken honderden gezelschapsdieren vermist. Voor honden of katten kan een halsband of naamkokertje helpen, maar ook die raakt vaak verloren. Een goede oplossing is dan: chippen. Een chip is eenvoudig in te brengen en uw huisdier zal er geen last van ervaren en het dier kan in het vervolg altijd worden geïdentificeerd.

De Back Home Chip is niet groter dan een rijstkorrel. Op de chip bevindt zich een identificatiecode, die uniek is voor uw gezelschapsdier. Samen met een kleine antenne zit de chip in een buisje van bio-glas. Dit materiaal wordt niet afgestoten en vergroeit met het weefsel. Inbrengen gebeurt door een eenvoudige injectie onder de huid. Daarna merkt uw gezelschapsdier er niets meer van. Het gebruik van de chip is onschadelijk.

 

Hoe wordt uw gezelschapsdier herkend?

Als wij uw gezelschapsdier hebben gechipt, registreren wij het dier bij de Nederlandse Databank Gezelschapsdieren. U ontvangt een bewijs van inschrijving. Nadat uw vermiste huisdier is gevonden, kan de chip met een afleesapparaat (reader) worden afgelezen. Met behulp van de identificatiecode wordt uw huisdier in de databank gevonden.

 

Actie tarieven:

Chippen: € 25,- (Normaal € 50,-)
Castratie: € 55,- (Normaal € 65,-)
Sterilisatie: € 95,- (Normaal € 125,-)

Bel met onze praktijk voor meer informatie en/of het maken van een afspraak: 0513 – 412166 of mail ons via het contactformulier.