Gezelschapsdieren

Aanvullende onderzoeken

Neem contact met ons op

Aanvullende onderzoeken gezelschapsdieren

In sommige gevallen is het nodig om aanvullend onderzoek uit te voeren bij uw gezelschapsdier. Van bloedonderzoek, urineonderzoek, echografisch onderzoek, röntgenonderzoek, hartonderzoek, buikonderzoek naar een peesonderzoek. Wij hebben verschillende specialisten die dit kunnen uitvoeren.

Neem contact op

Urineonderzoek

Wanneer het nodig is om de urine van uw gezelschapsdieren nader te onderzoeken voeren wij een urineonderzoek uit. Dit doen wij in onze eigen praktijk. Wij controleren de urine op geur, gewicht, kleur, PH-waarde, eiwitten en glucose. Wij beschikken over divers (digitaal) meetapparatuur om de oorzaak van de klachten te vinden. Hierbij wordt bijvoorbeeld de urine gecontroleerd op de aanwezigheid van kristallen die de blaas en urineweg van uw gezelschapsdier kunnen aantasten. Dit urineonderzoek kan antwoorden geven op de vraag of uw dier last heeft van aandoening of infecties aan de nieren, urinewegen en blaas.

 

Wanneer urineonderzoek?

  • Veel en vaak plassen;
  • Plassen in huis;
  • Bloed bij de urine;
  • Plassen gaat moeilijk;
  • Veel drinken (ongewone hoeveelheden);
  • Druppelende urine.

Vertoont uw dier de volgende verschijnselen? Neem dan contact met ons op. In veel gevallen is het dan nodig om een urineonderzoek uit te voeren.

Bloedonderzoek, echografisch onderzoek en röntgenonderzoek

Bloedonderzoek

Wij voeren bloedonderzoek uit om een beter inzicht te krijgen in het functioneren van de organen in het lichaam van uw gezelschapsdier. Het bloedonderzoek voeren wij uit in onze eigen praktijk. Het bloed wordt veelal afgenomen uit de halsader van uw gezelschapsdier. De uitslagen van het bloedonderzoek kunnen wij zelf onderzoeken in ons laboratorium. Dit heeft een voordeel dat wij snel een uitslag hebben.

Echografisch onderzoek

Door middel van echografisch onderzoek kunnen er verschillende organen van uw huisdier worden onderzocht. Zoals het hart, lever, galblaas, milt, alvleesklier, nieren, blaas, eierstokken, baarmoeder, prostaat, lymfeklieren en darmen. Uw huisdier hoeft geen verdoving. Het onderzoek vindt plaats in onze eigen praktijk.

Röntgenonderzoek

Een röntgenonderzoek bij uw huisdier is soms noodzakelijk en heeft dan voordelen. Het onderzoek kan worden ingezet om botten en gewrichten nader te onderzoeken. Een röntgenonderzoek kan een aanvulling zijn bij het stellen van een diagnose van uw gezelschapsdier.

Neem contact op

Bekijk ook onze andere diensten

Blaasproblemen bij katten

Blaasproblemen is een veelvoorkomend probleem bij katten. Vaak veroorzaakt door stress of blaasgruis.

Lees meer

Chippen

Het chippen van gezelschapsdieren kan in veel gevallen belangrijk en soms verplicht zijn. Zo voorkomt u dat uw gezelschapsdi…

Lees meer

Loopsheid

Loopsheid bij uw hond is de vruchtbare periode van de teef. Lees hier wat u kunt doen als u hond loops is en wat dit inhoudt…

Lees meer
×

Neem contact op via WhatsApp
Klik hieronder om een chat te starten of stuur een mail naar mail@dierenartsenskarsterlan.nl

× Kunnen wij je helpen?