Landbouwhuisdieren

Aanvullende onderzoeken

Neem contact met ons op

Aanvullende onderzoeken landbouwhuisdieren

Koorts is vaak een symptoom dat uw landbouwhuisdier een infectie bij zich draagt. Aanvullende onderzoeken kan daarom soms nodig zijn om de infectie te verdrijven. Onze specialisten van Dierenartsen Skarsterlân kunnen u hierbij helpen. Naast bloed- en urineanalyses, echo en röntgen voeren wij diverse aanvullende onderzoeken uit. Enkele voorbeelden zijn:

  • Bacteriologisch onderzoek melkmonsters;
  • Bacteriologisch onderzoek gevoeligheidsbepalingen.

Mestonderzoek

Het onderzoeken van de mest van koeien, kalveren, lammeren en schapen. Bijvoorbeeld voor het diagnosisteren van kalverdiarree. Wij onderzoeken dan de mest van een kalf op individueel niveau. Om problemen bij de rest van de koppel te voorkomen. Daarbij is het voor lammeren en schapen nodig om de mest te onderzoeken op parasieten. Zo kunnen ontwormingsmiddelen gericht ingezet worden. Landbouwhuisdieren, van pasgeboren tot enkele maanden oud, kunnen ernstig ziek worden van diarree. Om de juiste behandeling in te kunnen stellen, is het noodzakelijk te weten met welke diarree-verwekker we te maken hebben.

 

Melkonderzoek

De melk van uw melkvee kunnen wij op de praktijk onderzoeken. Wij hebben snel uitslag en kunnen uw koe direct behandelen. Mocht er bijvoorbeeld sprake zijn van een uierontsteking.
Heeft u vragen over bovenstaande onderzoeken? Neem dan contact met ons op.

Bekijk ook onze andere diensten

Aanvullende onderzoeken

Koorts is vaak een symptoom dat uw landbouwhuisdier een infectie bij zich draagt. Aanvullende onderzoeken kan daarom soms no…

Lees meer

Uiergezondheid

Uiergezondheid is zeer belangrijk voor elk melkveebedrijf. Wanneer een melkklierweefsel ontstoken is, is er sprake van een u…

Lees meer

KoeKompas

Een gezonde veestapel met Koekompas.

Lees meer