Gezelschapsdieren

Chippen

Neem contact met ons op

Chippen gezelschapsdieren

Jaarlijks raken honderden gezelschapsdieren vermist. Voor honden of katten kan een halsband of naamkokertje helpen, maar ook die raakt vaak verloren. Een goede oplossing is dan: chippen. Een chip is eenvoudig in te brengen en uw huisdier zal er geen last van ervaren en het dier kan in het vervolg altijd worden geïdentificeerd.

Neem contact op

Chippen: wat is het?

De chip is niet groter dan een rijstkorrel. Op de chip bevindt zich een identificatiecode, die uniek is voor uw gezelschapsdier. Samen met een kleine antenne zit de chip in een buisje van bio-glas. Dit materiaal wordt niet afgestoten en vergroeit met het weefsel. Inbrengen gebeurt door een eenvoudige injectie onder de huid. Daarna merkt uw gezelschapsdier er niets meer van. Het gebruik van de chip is onschadelijk.

 

Gezelschapsdier mee naar het buitenland

Als u uw hond of kat meeneemt naar het buitenland, is de chip verplicht. De identificatiecode begint met de Nederlandse landencode (528) zo is meteen duidelijk dat in de Nederlandse databank moet worden gezocht.

Hoe wordt uw gezelschapsdier herkend?

Als wij uw gezelschapsdier hebben gechipt, registreren wij het dier bij de Nederlandse Databank Gezelschapsdieren. U ontvangt een bewijs van inschrijving. Nadat uw vermiste huisdier is gevonden, kan de chip met een afleesapparaat (reader) worden afgelezen. Met behulp van de identificatiecode wordt uw huisdier in de databank gevonden.

Neem contact op

Bekijk ook onze andere diensten

Blaasproblemen bij katten

Blaasproblemen is een veelvoorkomend probleem bij katten. Vaak veroorzaakt door stress of blaasgruis.

Lees meer

Aanvullende onderzoeken

In sommige gevallen is het nodig om aanvullend onderzoek uit te voeren bij uw gezelschapsdier.

Lees meer

Chippen

Het chippen van gezelschapsdieren kan in veel gevallen belangrijk en soms verplicht zijn. Zo voorkomt u dat uw gezelschapsdi…

Lees meer
×

Neem contact op via WhatsApp
Klik hieronder om een chat te starten of stuur een mail naar mail@dierenartsenskarsterlan.nl

× Kunnen wij je helpen?