Gezelschapsdieren

Loopsheid

Neem contact met ons op

Loopsheid van uw hond

De meeste teven zijn 1 à 2 keer per jaar loops, de eerste keer meestal tussen de 7de en de 15de maand. Als u het tijdstip noteert, kunt u inschatten wanneer de volgende loopsheid optreedt. De teef krijgt dan een lichte bloeding, in veel gevallen houdt zij zichzelf goed schoon.

Neem contact op

Tijdens de loopsheid van uw hond

Tijdens de loopsheid, zo’n 3 weken, kunt u uw teef het beste altijd aan de lijn houden en zorgen dat ze niet kan ontsnappen. Zo voorkomt u dat ze ongewenst wordt gedekt. Als dat toch gebeurt, kunt u het beste direct contact met ons opnemen. Wij geven het dier dan een kuur waardoor de eventuele bevruchting wordt afgebroken. Hierna wordt uw teef opnieuw loops, maar dat is beter dan ongewenste puppy’s.

Na de loopsheid kun u de teef een grondig bad geven, zodat de bijbehorende geur verdwijnt en reuen niet meer lastig zijn. Reinig dan ook de mand, het kussen of de plaid die uw teef regelmatig gebruikt.

 

Heeft u een reu?

Sommige reuen piepen of jammeren als er loopse teven in de buurt zijn. Vooral als de reu eenmaal een loopse teef heeft gedekt, kan hij de smaak te pakken krijgen en constant op zoek gaan naar loopse teven. Als u dit gedrag herkent, kunt u hem in de gaten houden. Heeft u hier vragen over? U kunt altijd contact met ons opnemen.

Bekijk ook onze andere diensten

Blaasproblemen bij katten

Blaasproblemen is een veelvoorkomend probleem bij katten. Vaak veroorzaakt door stress of blaasgruis.

Lees meer

Chippen

Het chippen van gezelschapsdieren kan in veel gevallen belangrijk en soms verplicht zijn. Zo voorkomt u dat uw gezelschapsdi…

Lees meer

Loopsheid

Loopsheid bij uw hond is de vruchtbare periode van de teef. Lees hier wat u kunt doen als u hond loops is en wat dit inhoudt…

Lees meer
×

Neem contact op via WhatsApp
Klik hieronder om een chat te starten of stuur een mail naar mail@dierenartsenskarsterlan.nl

× Kunnen wij je helpen?